czwartek, 23 kwietnia 2015

Kasza jaglana na mleku z musem owocowym





Kasza jaglana na mleku z musem owocowym

Millet with milk and fresh fruit mousse

Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję na pyszne, słodkie śniadanie. Możecie wykorzystać swoje ulubione owoce i dodatki jak orzechy czy bakalie. Tak naprawdę ostateczny wygląd tego śniadanie zależy od Was. Ja zdecydowałam się na truskawki, a dodatkowo użyłam mleko kokosowe... Uwierzcie mi, smakuje równie dobrze jak wygląda :)

Today I have another recipe for a delicious and sweet breakfast. You can use your favorite fruits and extras like nuts or dried fruits. In fact, the final appearance of the breakfast is up to you. I decided on strawberries and added some coconut milk ... Believe me, it tastes as good as it looks :)

Składniki (2 porcje)

1/2 szklanki kaszy jaglanej
300 ml mleka - ja użyłam 175 ml kokosowego i 125 ml krowiego
1 łyżeczka brązowego cukru
świeże owoce

Ingredients (2 servings)
1/2 cup of millet
300 ml of milk - I used 175 ml of coconut milk and 125 ml of cow milk
1 teaspoon of brown sugar
fresh fruits

Kaszę dokładnie płukamy. Wsypujemy ją do rondelka i zalewamy mlekiem. Dodajemy cukier. Gotujemy na średnim ogniu co chwilę mieszając. Kiedy mleko się zagotuje zmniejszamy ogień i przykrywamy garnek. Gotujemy ok. 15 minut mieszając od czas do czasu.
W międzyczasie blendujemy owoce na mus.
Kaszę podajemy z musem i ulubionymi dodatkami.

Rinse the millet seeds. Pour it into a saucepan and add milk. Add sugar. Cook over medium heat, stirring every now and then. When the milk starts to boil, reduce the heat and cover the pot. Cook for about 15 minutes stirring from time to time.
In the meantime, blend the fruits to get a mousse.
Serve with your favourite extras


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz